Abrikoos en Banaan Panettone Pudding

Abrikoos en Banaan Panettone Pudding

Geniet van deze superieure brood en boter pudding, gemaakt met panettone of fruitbrood, gedroogde abrikozen en gesneden banaan, gebonden met Two Chicks eiwit.

Serveert: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten / Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

– 25g boter met verlaagd vetgehalte

– 4 plakken panettone of 6 plakken fruitbrood
– 2 medium bananen, gesneden
– 25g gedroogde abrikozen, gehakt
– 8 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 450ml halfvolle of 1% vet milk
– 1 theelepel vanille-extract
– 25g griessuiker of 15g stevia

Instructies

  1. Voorverwarm de oven op 180°C / heteluchtoven 160°C.
  2. Vet een 1,2 liter ovenschaal in met een beetje zachte boter. Smeer de rest over de panettone of fruitbrood, snij dan elke plak in vier driehoeken. Schik ze in de schaal met de gesneden bananen en abrikozen.
  3. Klop het Two Chicks eiwit, melk en vanille-extract samen. Roer er de suiker in en geef het een paar minuten zodat de suiker oplost. Giet het mengsel over het brood en laat het intrekken gedurende 5 minuten.
  4. Bak op het middelste rooster van de oven gedurende 25-30 minuten, tot het vast en goudbruin is.

Serveersuggesties

Dit recept is perfect om panettone en fruitbrood dat een paar dagen oud is op te gebruiken. De drogere textuur neemt meer eiwit- en melkmengsel op en maakt de puddding licht en luchtig.

Indien u dit wenst kunt u gehakte dadels gebruiken in plaats van abrikozen.


« Terug naar recepten