Blini Sandwich met Mango en Roomkaas

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

– 9 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit

– 300 g Griekse yoghurt met laag vetgehalte
– 115 g | 1 kopje bloem (of kokos-/havermeel)
– 2 theelepels bakpoeder
– kokos- of plantaardige olie voor het bakken
– 335 g | 1 ½ kopjes magere roomkaas
– 2 rijpe mango’s, geschild en in plakjes gesneden
– poedersuiker (optioneel)

INSTRUCTIES

  1. Meng de yoghurt en het Two Chicks vloeibaar eiwit tot het gemengd en glad is.
  2. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer tot het gecombineerd en dik is.
  3. Een koekenpan of braadpan lichtjes oliën en verwarmen tot heel heet. Breng een schep beslag in de pan en spreid in een cirkel uit. Kook gedurende ongeveer 3 minuten tot het vast wordt en lichtjes goudbruin en keer dan om en kook nog eens gedurende 2 minuten. Haal uit de pan en herhaal met de rest van het beslag, en vergeet niet de pan in te vetten na iedere pannenkoek.
  4. Schuif de gebakken pannenkoeken op een bord, en steek non-stick bakpapier tussen de pannenkoeken zodat ze niet samenkleven.
  5. Sandwich de pannenkoeken dubbel met de roomkaas en plakjes mango. Zeef poedersuiker over de bovenkant (optioneel).