Courgette Omelet met Parmaham en Asperges

Courgette Omelet met Parmaham en Asperges

Serveert: 1 /

Voorbereidingstijd: 10 minuten / Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

– 75g fijne asperges
– 1 theelepel olijfolie.
– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 middelgrote courgette, geraspt
– 1 eetlepel gehakte verse peterselie.
– 3 plakken Parmaham of prosciutto (35g)
– 15g geschaafde Parmezaanse kaas
– Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  1. Voorverwarm de gril. Schik de asperges op een grilrooster en borstel met een beetje olijfolie. Gril gedurende 4-5 minuten, draai ze nu en dan, tot ze gaar zijn. Zet aan de kant.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een non-stick braadpan en voeg het Two Chicks vloeibaar eiwit toe. Strooi de courgette en peterselie over het oppervlak en bak op een matig-laag vuur om de basis vaster te maken.
  3. Schik de asperges over het eiwit en steek de pan onder de gril om de bovenkant vaster te maken.
  4. Glijd de omelet op een warm bord en top met de plakken Parmaham of prosciutto en geschaafde Parmezaanse kaas. Breng op smaak met vers gemalen peper en serveer onmiddellijk.

Serveersuggesties

Probeer dun gesneden champignons te gebuiken in plaats van courgette.

U kunt ook de omelet serveren met gerookte forel of gerookte makreel.

Als asperges niet beschikbaar zijn, gebruik licht gekookte broccoli.


« Terug naar recepten