Gepocheerde Lamsfilets Gewikkeld in Pannenkoekjes en Groentenragout

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 1 uur 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: medium

INGREDIËNTEN

Voor het lamsvlees:
– 200 ml | ⅞ kopje droge witte wijn
– 200 ml | ⅞ kopje water
– 2 takjes rozemarijn
– 4 – 5 takjes tijm
– 4 – 5 jeneverbessen
– 1 snuifje zout
– ½ theelepel peperkorrels
– 4 lamslende filets, ong. 140 g per stuk

Voor de pannenkoeken:
– 4 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 100 g | 1 kopje (ietsje minder) bloem
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie (of boter)
– 200 ml | ⅞ cup milk (of melkalternatief van uw keuze)
– 1 etlepel gesneden bieslook
– plantaardige olie, voor het bakken

Voor de ragout:
– 1 ui, in blokjes
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 2 paprika’s, geel en rood, in blokjes
– 1 courgette, in kleine blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– vers gemalen zwarte peper
– 100 ml | 7 eetlepels groentenbouillon
– 150 g gezeefde tomaten, of passata
– 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
– bruine rijstsuiker
– citroensap
– 4 theelepels crème fraîche
– 1 eetlepel kokosolie (of boter)

Om te garneren:
– lavendeltakjes
– tijmtakjes
– dun gesneden Spaanse peper

Om te serveren:        
Geroosterde aardappelen

INSTRUCTIES

  1. Voor het lamsvlees: breng de wijn en het water aan de kook in een pan met de kruiden, jeneverbessen, zout en peperkorrels. Draai het vuur zachter en voeg de lamsfilets toe zodanig dat ze volledig bedekt zijn. Pocheer tegen ongeveer 80°C gedurende 20-25 minuten, tot ze nog roze zijn in het midden.
  2. Voor de pannenkoeken: klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, een beetje zout, de bloem, kokosolie en melk samen tot ze een glad beslag vormen. Bedek en laat 10 minuten rusten. Voeg de bieslook toe en bak 4 pannenkoeken, de ene na de andere, in een geoliede non-stick braadpan. De pannenkoeken moeten zo bleek mogelijk blijven. Verwijder uit de pan en leg op een bord en laat ze afkoelen.
  3. Voor de ragout: Bak de ui, knoflook, paprika’s en courgette heel kort in olie in een hete pan. Breng op smaak met zout en peper en blus met de bouillon. Bedek halvelings en laat over een laag vuur gedurende 5 minuten smoren tot het gekookt is. Zodra gekookt, verwijder het deksel en laat de vloeistof verdampen. Proef en breng verder op smaak.
  4. Breng de tomaten aan de kook met de gedroogde kruiden en breng op smaak met een snuifje suiker, een scheutje citroensap, zout en gemalen zwarte peper.
  5. Smeer een zeer dun laagje crème fraîche over de pannenkoeken. Neem het lamsvlees uit de pocheervloeistof en dep droog. Plaats elke filet in het midden van een pannenkoek en wikkel de pannenkoek er om heen. Snij de uiteinden af gelijk met de filet. Bak de gewikkelde lamsfilets in een hete pan in boter tot ze lichtjes goudbruin zijn.

6. Druppel de tomatensaus in het midden van het bord en top met de ragout. Snij elke lamsfilet in tweeën en schik bovenop de groenten. Garneer met lavender, tijm en spaanse peper en serveer met geroosterde aardappelen.