Gerookte Zalm, Spinazie en Zongedroogde Tomaat Muffins

Gerookte Zalm, Spinazie en Zongedroogde Tomaat Muffins

Serveert: 10
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 10 min / kooktijd 25 min

Ingrediënten

– 100g spinazie
– 250g bloem
– snuifje zout.
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 theelepel griessuiker
– 100ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 200ml magere melk
– 100g smeersel met laag vetgehalte, gesmolten
– 1 eetlepel graantjesmosterd
– vers gemalen zwarte peper
– 50g gerookte zalm, fijn gehakt

Instructies

  1. Voorverwarm de oven op 200°C/heteluchtoven 180°C. Plaats 10 papieren muffinvormen in een muffin schaal, of bekleed met stukjes vetvrij bakpapier.
  2. Kook de spinazie in een beetje kokend water gedurende 2-3 minuten, tot deze geslonken is. Goed laten uitlekken, afspoelen onder koud water en het overtollig vocht uitknijpen. Dan fijn hakken.
  3. Zeef de bloem, zout en bakpoeder in een grote mengkom. Roer de suiker er door. In een kan, klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, melk, gesmolten smeersel, mosterd en zwarte peper samen.
  4. Giet het eimengsel in het bloemmengsel en voeg de gerookte zalm en spinazie toe. Roer tot de ingrediënten juist gecombineerd zijn. (Het geheim van een geslaagde mufin is het vermijden dat het mengsel overklopt wordt wanneer de natte ingrediënten bij de droge gevoegd worden).
  5. Lepel het mengsel in de muffinvormen. Bak gedurende 20-25 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Serveer warm, of vries ze in wanneer ze koud zijn om ze later te gebruiken.

Serveersuggesties

Gebruik waterkers of rucola in plaats van spinazie, kook het op dezelfde wijze.

Gebruik gerookte zalmafsnijdsels, deze zijn goedkoper.

Als u zich afvraagt waarom er suiker in het recept gebruikt wordt, het verbetert de textuur en smaak.


« Terug naar recepten