Groentencake met Ham

Serveert: 4 – 6
Voorbereiding & kooktijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

– 2 eetlepels maïsmeel
– zout
– 350 g | 2 kopjes broccoliroosjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 330 ml (1/2 pint) Two Chicks vloeibaar eiwit
– 75 g | ¾ kopje bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– ¼ theelepel paprika
– ⅛ theelepel kurkuma
– versgemalen zwarte peper, naar smaak
– 75 g | ¾ kopje geraspte cheddar kaas
– 25 g | ¼ kopje geraspte parmezaanse kaas
– 150 g | 1 kopje gehakte gekookte ham

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een 900g broodbakvorm en voeg het maïsmeel toe, schud de bakvorm zodat de bodem en zijkanten met het maïsmeel bedekt zijn.
  2. Breng een grote pan met goed gezouten water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook gedurende 2 minuten. Giet af en spoel grondig onder koud water.
  3. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de ui zachtjes gedurende 8-10 minuten tot ze heel zacht zijn maar niet gebruind. Zet opzij om af te koelen.
  4. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit samen met de bloem, bakpoeder, kruiden, zout en zwarte peper goed op.
  5. Voeg het merendeel van de kaas en al de uien toe en klop terug op. Roer de broccoliroosjes en ham erdoor tot deze goed gecoat zijn.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm en strooi de rest van de kaas erover.

7. Bak gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant gerezen en goudbruin is. Laat afkoelen in de bakvorm gedurende 10 minuten. Snij in plakken om te serveren.