Herfstbessen Flummery

Serveert: 4

Voorbereidingstijd: 15 minuten, plus koelen

INGREDIËNTEN

– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 2 eetlepels griessuiker
– 200g braambessen
– 200g bosbessen
– 1 theelepel vanille-extract
– 200g magere Grieks yoghurt
– takjes munt, om te decoreren

INSTRUCTIES

  1. Klop het Two Chicks eiwits in een propere, vetvrije kom tot er zachte pieken gevormd worden. Klop er geleidelijk de griessuiker door tot het mengsel stijve, gladde pieken vormt.
  2. Zet de helft van de braambessen en de bosbessen aan de kant en pureer de rest met een elektrische handmixer, of in een keukenmachine.
  3. Meng het vanille-extract en de yoghurt samen, en gebruik dan een grote metalen lepel om de eiwitten er geleidelijk in te vouwen, om er zo veel mogelijk lucht in te houden.
  4. Daarna vouwt u de bessenpuree er in – het is mooier als u het swirly houdt. Lepel het mengsel in vier glazen met de overblijvende hele bessen en koel ten minste 30 minuten voor het serveren, gedecoreerd met de takjes munt.

SERVEERSUGGESTIES

Een 500ml pak Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit bevat het equivalent van 15 middelgrote eiwitten.

Probeer dit recept met een mengsel van frambozen, aardbeien en braambessen.

VOEDINGSWAARDE-INFORMATIE

Per portie
132kcal/552kJ
9g proteïne
21g koolhydraten waarvan 21g suikers
2g vet waarvan 1g verzadigd
2.5g vezel
128mg natrium equivalent aan 0.3g zout