Lichte Tiramisu

Lichte Tiramisu

Tiramisu kan toch zo gevaarlijk voor de taille zijn – maar niet deze versie. Laat u verleiden en hou van dit sensationeel dessert!

Serveert: 4
Voorbereidingstijd: 20 minuten / Kooktijd: geen

Ingrediënten

– 2 flinke eetlepels oploskoffie

– 150ml kokend water
– 4 eetlepels Marsala of Tia Maria
– 12 lange vingers (boudoirkoekjes), in tweeën gebroken
– 200g extra magere verse kaas
– 200g 0% vet Griekse yoghurt
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 eetlepel griessuiker of 1 theelepel stevia
– 30g pure chocolade, geraspt

Instructies

  1. Doe de oploskoffie in een ondierpe kom en voeg kokend water toe. Roer tot alles opgelost is, voeg vervolgens de Marsala of Tia Maria toe.
  2. Zet 4 dessertglazen of grote ramequins klaar. Dompel de stukken lange vingers even in het mengsel en plaats drie halve stukken op de bodem van elk glas of ramequin.
  3. Meng de verse kaas, yoghurt en vanille-extract samen. Klop het Two Chicks eiwit in een schone, vetvrije kom tot er zachte pieken gevormd worden, klop dan de suiker er door. Vouw dit in het verse kaasmengsel.
  4. Verdeel de helft van het verse kaasmengsel over de 4 glazen. Herhaal de laagjes doorweekte lange vingers en verse kaasmengsel nogmaals. Besprenkel met de geraspte chocolade, bedek dan en zet in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.

Serveersuggesties

Maak één grote tiramisu in een geschikte serveerschotel, in plaats van individuele desserts.

Proef het verse kaasmengsel voor zoetheid en voeg wat meer fijne suiker toe als u dit verkiest.


« Terug naar recepten