Lichte Worteltaart Muffins met Luchtige Vanilletopping

Serveert: 10
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 10 min / kooktijd 30 min
Invriezen aangeraden

INGREDIËNTEN

– 200g bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 100g lichte muscovadosuiker of kokossuiker
– 4 tablespoons Two Chicks vloeibaar eiwit
– 1 theelepels vanille-extract
– 100ml magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 50g kokosolie/laag vetgehalte smeersel, gesmolten
– 250g wortelen, fijn geraspt
– 50g rozijnen

Topping:
– 4 eetlepels Two Chicks eiwit
– 1 eetlepel kokos/griessuiker
– 125g l Magere verse kaas
– ½ theelepel vanille-extract

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven op 200°C/heteluchtoven 180°C. Plaats 10 papieren muffinvormen in een muffin schaal, of bekleed met stukjes vetvrij bakpapier.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder in een mengkom, en roer er daarna de suiker door.
  3. In een kan, klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, vanille-extract, melk en gesmolten verse kaas. Voeg de droge ingrediënten met de geraspte wortelen en rozijnen toe en roer tot alles juist gecombineerd is. Niet overmengen.
  4. Lepel het mengsel in de papieren muffinvormen en steek in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laten afkoelen op een rooster.
  5. Klop het Two Chicks eiwit in een vetvrije kom tot het zijn vorm houdt, en klop er dan de suiker door. Voeg de magere verse kaas en vanille-extract toe, en klop tot alles goed gemengd is. Verdeel over de muffins en serveer.

SERVEERSUGGESTIES

Het geheim voor geslaagde muffins is het voorkomen van het overmengen wanneer u de natte ingrediënten bij de droge voegt – roer tot alles juist gecombineerd is.