Mager Gebakken Alaskas

Mager Gebakken Alaskas

Serveert: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten / Kooktijd: 3-4 minuten

Ingrediënten

– 2 gewone rijstwafels
– 2 eetlepels aardbeien- of frambozenjam zonder suiker
– 1 perzik of nectarine, ontpit en in schijfjes
– 6 eetlepels Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels griessuiker of 3 theelepels stevia
– 2 scheppen vetarm roomijs of sorbet

Instructies

  1. Voorverwarm de oven op 200°C / heteluchtoven 180°C.
  2. Smeer elke rijstwafel met 1 eetlepel jam. Plaats op een bakplaat. Schik de perzik- of nectarineschijfjes in het midden van de rijstwafels, zodanig dat er genoeg plaats in het midden is voor het roomijs of sorbet.
  3. Klop het Two Chicks eiwit in een schone, vetvrije kom tot er zachte pieken gevormd worden. Klop geleidelijk de griessuiker in totdat het mengsel stijve, glanzende pieken vormt.
  4. Werk snel, plaats een bolletje roomijs of sorbet in het midden van de fruitschijfjes. Stapel vervolgens de meringue boven op de rijstwafels en bedek het roomijs of sorbet en fruit volledig. Steek dan onmiddellijk in de oven en bak gedurende 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Eet direct!

Serveersuggesties

Probeer geen gaatjes te laten tussen de rijstwafels en de meringue.

Plaats het ovenrooster net boven het midden van de oven, zodat er genoeg ruimte is voor de Baked Alaskas.

Varieer het fruit en variëteit roomijs of sorbet zoals u wenst. Probeer mango besprenkeld met het pulp en de pitjes van passiefruit voor een tropisch smaakje.


« Terug naar recepten