Omelet met Courgettebloemen

Serveert: 4
Voorbereiding & kooktijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

– 330 ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 225 ml | 1 kopje melk (of melkalternatief van uw keuze)
– 150 g | ⅔ kopje ricotta kaas, fijn verkruimeld
– ¾ theelepel zout
– ½ theelepel zwarte peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 courgettes, in linten gesneden
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 6 courgettebloemen, hard uiteinde verwijderd
– 6 zongedroogde tomatenhelften in olie, uitgelekt

INSTRUCTIES

  1. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, melk, ricotta kaas, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper samen.
  2. Verwarm de gril.
  3. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de courgettelinten tot ze net gaar zijn.
  4. Voeg de knoflook, het overblijvende zout en peper toe en kook al roerend gedurende 1 minuut.
  5. Giet het eiwitmengsel erover en bak gedurende 3 minuten, til het gekookte eiwit op aan de randen zodat het ongekookt eiwit eronder kan vloeien.
  6. Schik de courgettebloemen en tomaten in de pan, door ze lichtjes in te drukken.

7. Plaats onder een hete gril tot ze net goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk.