Skinny Bevroren Eton Mess

Serveert: 6

Voorbereidingstijd: 25 minuten, plus vriestijd
Kooktijd: 2 uur voor de meringues

INGREDIËNTEN

– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 250g griessuiker of 125g stevia
– 100g frambozen
– 100g aardbeien, gehalveerd
– 400g magere vanille yoghurt

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de oven op 140°C, heteluchtoven 120°C. Leg non-stick bakpapier op twee bakplaten.
  2. In een grote vetvrije kom en met een handmixer klop het Two Chicks eiwit tot het zijn vorm houdt. Voeg geleidelijk de suiker toe, goed kloppend tot het mengsel stijf en glad is.
  3. Lepel of spuit de meringue in de vorm van 8 nestjes op de bakplaten.
  4. Bak in de oven voor 2-3 uren. De meringue is eerder uitgedroogd dan gekookt aan deze lage temperatuur. Laat volledig afkoelen.
  5. Plet 4 van de meringues lichtjes. Hou enkele bessen aan de kant voor decoratie, plet dan de rest en meng met het vanille-extract, yoghurt en geplette meringues. Giet het mengsel in een vriesbakje, dek af en vries gedurende 4-6 uren, of overnacht.
  6. Haal uit de diepvriezer 20 minuten voor het serveren. Schep in kommetjes en serveer met het aan de kant gelegd fruit.

SERVEERSUGGESTIES

U zult 4 meringue nestjes over hebben om te gebruiken voor een ander dessert. U kunt deze maximaal 3 maanden bewaren in een luchtdichte container.

Bereid een batch meringues op voorhand, dan duurt het slechts enkele minuten om het bevroren dessert samen te stellen.