Suikervrije Meringues

Serveert: 2-3
Voorbereiding & kooktijd: voorbereiding:15 min / kooktijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: medium

INGREDIËNTEN

– 40g Two Chicks vloeibaar eiwit
– 30g stevia
– Sap van 1 schijfje citroen
– Klein snuifje zout

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 145ºC.
  2. Gebruik een grote schone kom, voeg de eiwitten, zout en citroensap toe.
  3. Klop de eiwitten met een elektrische mixer op de langzame instelling, gedurende 1 minuut.
  4. Zet de mixer op hoog en klop tot de eieren pieken vormen (dit zal ongeveer 2-3 minuten duren).
  5. Zet de mixer op medium en voeg de stevia langzaam, 10 g per keer, toe.
  6. Blijf kloppen tot het mengsel stijve pieken vormt en heel glanzend is.
  7. Lepel dit op non-stick bakpapier.
  8. Bak gedurende 1 uur tot ze goudbruin zijn.
  9. Na 1 uur, draai de oven uit en laat ze afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
  10. Laat ze volledig afkoelen alvorens u uw favoriete toppings toevoegt! Wij hebben vetvrije Griekse yoghurt en bessen gebruikt.