Tomaat, Chorizo en Paprika Roerei

Tomaat, Chorizo en Paprika Roerei

Serveert: 2
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding 10 min / kooktijd 10 min

Ingrediënten

– 400ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 50g chorizo, fijn gesneden
– 1 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
– 1 kleine ui, fijn gesneden
– 2 sneetjes zuurdesembrood, of rustiek brood
– 8 kerstomaatjes, in tweeën gesneden
– fijngehakte verse bladpeterselie

Instructies

  1. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit samen met de melk en de oregano. Zet aan de kant.
  2. Kook de chorizo in een non-stick sauspan of braadpan tot het vet eruit begint te lopen en voeg er dan de groene paprika en ui bij. Kook op laag vuur gedurende ongeveer 6-8 minuten tot het gaar is.
  3. Voeg het eiwitmengsel toe en kook over een matig vuur, roerend met een houten lepel tot het vaster en roerei wordt – gedurende ongeveer 2-3 minuten.
  4. Toast ondertussen lichtjes het zuurdesembrood of rustiek brood. Serveer op warme borden met het roerei, de kerstomaatjes bovenop en garneer met peterselie.

Serveersuggesties

Als u dit verkiest, gebruik rode of gele paprika’s in plaats van groene. U kunt ook 4-5 fijngehakte bosuitjes in plaats van een kleine ui gebruiken.

Een andere keer kunt u het roerei maken met gehakte courgette en gesneden champignons in plaats van paprika en ui.


« Terug naar recepten