Tropisch Fruit Pavlova

Tropisch Fruit Pavlova

Serveert: 8

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 2 uren

Ingrediënten

-200ml Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit
-250g griessuiker
-200ml slagroom
-1 kleine rijpe mango, gepeld, ontpit en gesneden
-½ rijpe papaya, gepeld, ontpit en gesneden
-1 kiwi, gepeld en in blokjes
-100g aardbeien, gehalveerd

Instructies

1 Voorverwarm de oven op 140°C, heteluchtoven 120°C. Leg non-stick bakperkament op een bakplaat en teken er een 25 cm cirkel op.

2 In een grote vetvrije kom en gebruik makend van een elektrische handmixer, klop het Two Chicks eiwit tot het zijn vorm houdt. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop goed tot het mengsel stijf en glad is.

3 Smeer de meringue in een gelijke laag over de uitgetekende cirkel.

4 Bak in de oven gedurende 2-3 uren. De meringue is eerder uitgedroogd dan gekookt bij deze lage temperatuur.

5 Klop de room tot die zijn eigen vorm houdt. Smeer over de bovenkant van de meringue. Schik de mango, papaya, kiwi en aardbeien er boven op. Serveer.

Serveersuggesties

Alterneer het fruit zoals u verkiest, naargelang uw voorkeur of het seizoen. Een mengeling van verse zomervruchten smaakt ook heerlijk.

Two Chicks vloeibaar eiwit is perfect voor het maken van meringues en pavlova’s want u verkwist er geen eigeel mee.


« Terug naar recepten