Tweemaal Gebakken Zalm en Parmezaanse Kaas Soufflés

Tweemaal Gebakken Zalm en Parmezaanse Kaas Soufflés

Serveert: 8
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding:25 min / kooktijd: 18 min, plus koelen, plus 12 minuten om ‘tweemaal te bakken’
Moeilijkheidsgraad: medium

Ingrediënten

– 15g kokosolie (of boter), gesmolten
– 25g paneermeel
– 20g maïsmeel
– 300ml magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 25g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
– snuifje zout en cayennepeper (of zwarte peper)
– 100g gerookte zalm, fijngehakt
– 1 eetlepel fijngehakte dille of peterselie
– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit

Instructies

  1. Voorverwarm de oven op 190°C / heteluchtoven 170°C.
  2. Bestrijk de binnenkant van acht 9cm ramequins met de gesmolten kokosolie. Paneer met het paneermeel.
  3. Doe het maïsmeel in een middelgrote pan. Voeg de melk toe en meng tot het glad is. Breng aan de kook, sudder dan gedurende 1-2 minuten, blijf voortdurend roeren om een vrij dikke witte saus te krijgen. Haal van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet aan de kant om af te koelen.
  4. Meng de zalm en dille of petereselie in de afgekoelde witte saus.
  5. In een grote vetvrije kom, klop het Two Chicks vloeibaar eiwit met een elektrische handmixer tot zachte pieken gevormd worden. Vouw deze voorzichtig in het zalmmengsel met een grote metalen lepel.
  6. Lepel het mengsel in de ramequins. Plaats in een roostervorm met genoeg warm water zodat het halverwege de ramequins komt. Bak gedurende 18-20 minuten, tot ze goed gerezen en bruin zijn. Laten afkoelen en plaats in de koelkast.
  7. Als u klaar bent om te serveren, voorverwarm de oven tot 190°C / heteluchtoven 170°C. Ga met een mes langs de binnenrand van de ramequins. Haal ze uit en plaats op een bakplaat. Bak gedurende 12 minuten. Ze zullen terugrijzen en krokant worden aan de buitenkant.

Serveersuggesties

Zorg ervoor dat u het eiwit voorzichtig in het zalmmengsel vouwt, zodat u de lucht die u hebt ingeklopt, behoudt.

Zorg er wel voor dat de oven heet is vooraleer u de soufflés bakt, en open vooral de ovendeur niet tot ze gebakken zijn!


« Terug naar recepten