Zomerse Groenten Frittata

Serveert: 4

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

INGREDIËNTEN

– 300ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 4 eetlepels magere melk
– 3 eetlepels gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, tijm of dille)
– 1 courgette, gesneden
– 150g asperges, in korte stukjes gesneden
– 1 bosje pijpuitjes, schoongemaakt en fijngehakt
– Vetarme kookspray of ½ theelepel plantaardige olie
– 12 kerstomaatjes
– 25g rijpe Cheddar kaas, geraspt
– zout en vers gemalen zwarte peper

INSTRUCTIES

1 Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit, melk en kruiden lichtjes samen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

2 Stoom de courgette, asperges en pijpuitjes gedurende 3-4 minuten, tot ze net gaar zijn, of sudder in een kleine hoeveelheid kokend water voor dezelfde tijdsduur. Goed laten uitlekken.

3 Voorverwarm de gril tot medium heet.

4 Verwarm een kleine, diepe non-stick braadpan op het fornuis en spray met vetarme kookspray of borstel met plantaardige olie. Voeg de gekookte groenten, kerstomaatjes en het geklopte eiwit toe. kook op een laag vuur tot de bodem vast is – ongeveer 5-6 minuten.

5 Besprenkel het oppervlak van de fritatta met de geraspte kaas. Plaats onder de gril om het oppervlak vast en bruin te maken – ongeveer 4-5 minuten. Serveer warm of koud.

SERVEERSUGGESTIES

Dit is een geweldig recept voor het gebruiken van overgebleven groenten.

In plaats van het bakken op het fornuis of onder de gril, kan de fritatta gebakken worden in de oven op 180°C, heteluchtoven 160°C gedurende 25-30 minuten.

Een 500ml pak Two Chicks vrije uitloop vloeibaar eiwit bevat het equivalent van 15 middelgrote eiwitten.