Zongedroogde Tomaat en Eiwit Pizza

Serveert: 1
Voorbereiding & kooktijd: Voorbereiding:5 min / kooktijd: 6 min
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

INGREDIËNTEN

– 200ml Two Chicks vloeibaar eiwit
– 3 eetlepels magere melk (of een melkalternatief van uw keuze)
– 1 theelepel gedroogde oregano of gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
– Een paar druppels plantaardige olie
– 4 eetlepels tomaat en basilicum pizzasaus
– 1 kopje zongedroogde tomaten
– 1/2 geroosterde paprika (uit een bokaal, in pekelwater), in stukjes gescheurd
– 65g vetarme mozzarella kaas, in stukjes gescheurd.
– vers gemalen zwarte peper
– basilicumblaadjes of rucola, om te garneren

INSTRUCTIES

  1. Voorverwarm de gril.
  2. Klop het Two Chicks vloeibaar eiwit met de melk en gedroogde kruiden, breng op smaak met een beetje peper.
  3. Verwarm de plantaardige olie in een non-stick braadpan. Giet het eiwitmengsel erin en kook op de kookplaat op een matig vuur tot het vast wordt – ongeveer 2 minuten. Kook onder de gril gedurende 30-40 seconden om het oppervlak vaster te maken.
  4. Lepel de pizzasaus over het oppervlak van het vaste eiwit, schik dan de zongedroogde tomaat en gescheurde paprikastukjes en mozarellastukjes over de bovenkant. Gril gedurende 3-4 minuten, tot de kaas gesmolten en de bovenkant heet is. Schuif op een warm bord en serveer, garneer met basilicum of rucola.

SERVEERSUGGESTIES

Varieer de toppings – voeg pepperoni- of salamischijfjes, Parma ham, gegrilde courgette of asperges en geraspte cheddar in plaats van mozzarella toe.